lax tartar

En god förrätt till vilket festlig tillfälle som helst.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 200 g laxfilé (frusen och tinad)
  • 0,5 tsk salt
  • 1 krm socker
  • 0,5 krm malen vitpeppar
  • 100 g rökt lax, finhackad
  • 1 msk gräslök, finskuren
  • 1 msk dill, finhackad
  • 2 msk creme fraiche
  • 1 tsk kapris, finhackad
  • 1 msk rödlök, finhackad
  • 1 tsk pepparrot, finriven
  • 1 msk konjak

Gör så här

  1. Hacka den råa laxen fint och blanda med saltet, sockret och pepparn. Låt den marineras ca 1 timme i kylen innan den blandas med de övriga ingredienserna.
  2. Blanda i resten av ingredienserna och smaka av. Låt blandningen stå någon timme så att smakerna blandas.
  3. Servera på smörstekt toast och garnera med dillvippor och körsbärstomat.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@zeta

Gazpacho

Kall tomatsoppa, lika god till lunch som till förrätt. Enkel att göra och lätt att förbereda, låt den gärna stå i kylen över natten,…