Laxbiffar med broccoli och spenat

Frasiga biffar med fräscha tillbehör. Det går även bra att finhacka laxen om du inte vill köra den i matberedare.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 600 g laxfilé, utan skinn och ben
  • 1 knippe salladslök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 2 dl ströbröd
  • 1 broccolistånd
  • 80 g babyspenat, 1 påse
  • 1 msk pressad citron
  • Dressing:
  • ½ dl japansk soja
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 msk pressad citron
  • Tillbehör:
  • 3 dl ris
  • Citronklyftor
  • Salt
  • Nymald svartpeppar
  • Rapsolja

Gör så här

  1. Skär laxen i bitar och mixa hastigt i matberedare.
  2. Ansa och skiva salladslöken tunt på snedden. Blanda ner hälften av salladslöken i fiskfärsen.
  3. Tillsätt hackad vitlök, ½ tsk salt och 1 krm peppar. Rulla 8 bollar av färsen. Vänd dem i ströbrödet och platta till något.
  4. Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.
  5. Ansa och skär broccolin i stora bitar. Koka i saltat vatten ca 2 minuter. Blanda med spenaten. Ringla över citronsaft och 1 msk olja. Krydda med 1 krm salt.
  6. Blanda soja, pressad vitlök, 2 msk olja och citronsaft till dressingen.
  7. Stek fiskkakorna gyllenbruna i 2 msk olja.
  8. Servera med broccolisallad och ris. Ringla över dressingen och servera med citronklyftor.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…