Laxburgare med pepparrotsdressing och dillgurka

Fräsch burgare i pitabröd med snabbinlagd gurka och krämig dressing.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • ½ gurka
  • 1½ msk vitvinsvinäger
  • ½ msk socker
  • 1 msk finhackad dill.
  • Dressing:
  • 2 dl créme fraiche
  • 2 msk majonnäs
  • 1 msk finriven pepparrot
  • 2 msk finhackad rödlök
  • 1 dl grovt rivet äpple
  • 1 tsk salt
  • 4 färdiga laxburgare (färska eller frysta)
  • Olja
  • Salt
  • Peppar
  • 4 pitabröd

Gör så här

  1. Skär gurkan i tunna skivor med en mandolin eller osthyvel längs med. Blanda med vitvinsvinäger, socker och dill. Ställ åt sidan.
  2. Rör ihop créme fraiche, majonnäs, pepparrot, rödlök, äpple och salt.
  3. Stek laxburgarna i olja på båda sidor tills de får fin färg. Krydda med salt och peppar. Värm pitabröden. Lägg burgare, dressing och gurka i bröden. Hugg in!

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…