Laxfilé med god fyllning

Det är såsen som gör det!

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 600 g laxfilé
  • 6-8 msk gorgonzola
  • 1 msk olja till pensling
  • ½ msk salt
  • Sherrysås:
  • 1 dl sherry
  • 1 grönsaksbuljongtärning
  • 2 dl crème fraiche
  • 1 dl finhackad dill (djupfryst)
  • 1 msk smör

Gör så här

  1. Putsa laxen fri från ben. Dela i 4 stora skivor. Pensla formen och laxskivorna. Gör ett snitt i mitten på varje bit, ej för djupt. Fördela osten i fickorna, salta. Sätt in formen i 200 graders ugn 8-10 minuter.
  2. Sherrysås: Sjud sherry och grönsaksbuljongtärning tills hälften återstår. Tillsätt crème fraiche och koka ett par minuter. Lägg i dillen. Smöret gör att såsen blir blank.
  3. Såsen hälls över laxen när den kommer ut ur ugnen. Gör gärna dubbel sats sås och servera en del vid sidan om.
  4. Servera med potatis och en sallad.

Kommentarer

Mmm vilken goding! Rekomenderas varmt av mig!

Liknande recept