Laxgryta med tomat och vin a lá Isobel.

Det här receptet kommer från början från Ica Buffé men jag tyckte orginalet var rätt så tråkigt så jag hottade upp det lite! Väldigt gott och enkelt att göra! (Kommer lägga upp egen bild senare!)

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 500 g laxfilé utan skinn
  • 1 liten gul lök
  • 1 stor vitlöksklyfta
  • 15 cm purjolök
  • 1 liten fänkål (ca 250 g)
  • 1 zucchini (ca 250 g)
  • 1 burk hela körsbärstomater (400 g)
  • 3 msk konc fiskfond
  • 3 msk hackad persilja
  • 2-3 stänk tabasco
  • 2 ½ dl vitt vin
  • olivolja
  • salt
  • nymalen svartpeppar

Gör så här

  1. Skär laxen i 2 cm stora tärningar. Krydda runt om med 1 tsk salt och 2 krm peppar.
  2. Skala och finhacka löken. Ansa, skölj och strimla purjolöken. Ansa, dela och strimla fänkålen. Skär zucchinin i små tärningar. Dela gärna tomaterna på hälften (eller eventuellt krossa dom med sleven efter dom kokat ett tag).
  3. Fräs lök, purjolök, fänkål och zucchini i 1 msk olja ca 3 minuter i en gryta. Tillsätt fond, persilja, vitlök, tomater + tomatspad och vin. Koka upp under omrörning och sjud ca 15 - 20 minuter.
  4. Lägg i laxen och sjud under lock ca 5 minuter. Smaka av med salt och peppar och tabasco. Servera gärna laxgrytan med färskt bröd och en klick crème fraiche.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…