Laxnuggets med gurk- och äppelyoghurt

Hittade detta recept i buffétidningen, och vilken höjdare! Min dotter är inte speciellt förtjust i fisk men detta gick fort ner i hennes lilla mage. Det asiatiska ströbrödet Panko ger laxen fantastiskt spröd och frasig yta. Yoghurten till var pricken över i:et.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 500 g skinn- och benfri laxfilé
  • 1 ägg
  • 2 dl panko
  • Smör
  • Olja
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Gurk- och äppelyoghurt:
  • 2 dl matyoghurt, 10%
  • 1 litet rött äpple
  • 3 msk bostongurka
  • ½ dl majonnäs
  • 2 tsk dijonsenap
  • Sevrering:
  • Kokt potatis
  • Lättkokta grönsaker
  • Citronklyftor

Gör så här

  1. Skär laxen i ca 3x3 cm stora tärningar. Krydda runtom med 1 tsk salt. Vispa upp ägget i en djup tallrik. Häll panko på en annan tallrik.
  2. Vänd laxbitarna först i ägg och sedan i panko.
  3. Lägg dem på en torr skärbräda och låt torka medan såsen görs.
  4. Kärna ur och skär äpplet i små tärningar. Blanda äpple och bostongurka med matyoghurt, majonnäs och senap.
  5. Krydda med 1 krm salt och 1 krm peppar.
  6. Stek laxen runtom i omgångar i smör och olja.
  7. Servera laxen med yoghurtsåsen, kokt potatis, lättkokta grönsaker och en citronklyfta.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…