Laxpytt med örtfraiche

Alltid gott med lax. Nyttigt dessutom.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 6 potatisar
  • 2 morötter
  • 2 msk smör
  • 2 dm purjolök
  • 500 g skinn och benfri laxfilé
  • 300 g champinjoner
  • Salt
  • Peppar
  • Rivet skal av en citron
  • 2 dl crème fraiche franska örter, att toppa med

Gör så här

  1. Skala potatis och morötter och skär i tärningar. Stek dem i smör tills de fått färg. Skiva purjolöken och skär laxen i kuber. Låt purjolöken och svampen fräsa med tills allt är mjukt. Stek laxen i en egen stekpanna i smör. Krydda allt med salt, peppar och rivet citronskal. Lägg upp rotsakerna och strö över laxen.
  2. Toppa med créme fraiche.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept