Laxpytt med romsås

Denna variant är gjord på varmrökt lax som redan är färdig. Med kokt potatis i kylen tar det inte många minuter att få denna nyttiga rätt på bordet. Romsåsen är bara ett förslag, funkar lika bra utan, eller med limesås eller pepparotskesella osv...

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 600-700 g kokt potatis, gärna färsk
  • 1 rödlök
  • 2 msk smör
  • 100 g gröna ärter
  • 500 g varmrökt lax
  • 3 msk hackad dill
  • Flingsalt
  • Svartpeppar
  • Romsås:
  • 2 dl crème fraiche
  • 100 g stenbitsrom, gärna röd
  • ½ msk fransk senap
  • Till servering:
  • Citronklyftor

Gör så här

  1. Skär den kokta potatisen i klyftor. Skala och strimla löken.
  2. Hetta upp lite smör i en panna och fräs potatis och lök lätt. Lägg i ärterna och låt dem fräsa med ett par minuter.
  3. Dela laxen i mindre bitar och blanda varsamt ner den tillsammans med dillen. Salta och peppra väl.
  4. Rör ihop crème fraiche, rom och senap. Servera pytten med såsen och citronklyftor till.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@halen6966

Paj med varmrökt lax

En smakrik paj som passar vid alla tillfällen. Servera den gärna med romsås och räkor. Supergott, blir en rätt på påskbuffen i år!