Laxröra med äpple

Varmrökt lax och äpple är väldigt goda smakkombinationer och samsas här i en krämig röra på grovt bröd.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 150 g varmrökt lax utan skinn
  • 2 tsk söt grovkornig senap, t ex Grveleijs
  • 1 tsk dijonsenap
  • 2 msk créme fraiche
  • 1 msk majonnäs
  • ½ äpple
  • ½ ask kryddkrasse
  • Nymald vitpeppar
  • 6 små rundlar danskt rågbröd eller pumpernickel
  • Garnering:
  • Kryddkrasse
  • Små äppeltärningar

Gör så här

  1. Se till att det inte finns några ben kvar i laxen. Dela den i bitar. Blanda senap, créme fraiche och majonnäs. Tärna äpplet fint och blanda ner det och laxbitarna. Klipp ner ca ½ ask kryddkrasse. Vrid över lite vitpeppar.
  2. Hit kan förberedas.
  3. Fördela röran på bröden. Garnera med finklippt krasse och några äppeltärningar.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept