Laxspett

Lättlagade och underbart goda! Ett tips är att ha romsås och kokt potatis till! Annars är de perfekta som plockmat / buffémat.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 400 g laxfilé
  • Olivolja
  • Salt
  • Peppar
  • Färska örter (t.ex persilja, körvel m.m)
  • Romsås:
  • 2 dl Creme fraiche, lätt
  • 0,5 dl majonnäs, lätt
  • 1 tsk citronpeppar
  • 1 burk kaviar, röd
  • Dill

Gör så här

  1. Värm ugnen till 125 grader.
  2. Skiva laxen i åtta ca 1 ½ cm breda skivor. Trä upp dem på träspett och lägg i en långpanna eller ugnsfast form.
  3. Pensla spetten med olivolja och strö över salt och peppar.
  4. Stek spetten i ugnen i 5-7 minuter. Ta ut dem ur ugnen när det fortfarande finns en liten rå kärna kvar. Fisken blir färdig av eftervärmen. Hacka öreterna och strö över före servering.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

Fynda ”Best Wine in box”
229 kr