Laxtårta med löjrom och räkor

Hittade det här receptet på okänd sida på nätet men jag har gjort om det lite, bytt ut kallrökt lax mot varmrökt och lagt till lök och ägg. . det ska vara Kesella 5+ (alltså fetthalten i kesellan).

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • Botten
  • 75 g osaltat smör
  • 350 g kavring eller fullkornsrågbröd
  • Fyllning
  • 4 blad gelatin
  • 200 g varmrökt lax
  • 1 röd lök
  • 1/2 dl färsk dill
  • 250 g kesella (5+)
  • 3 dl grädde
  • Garnering
  • 5 hårdkokta ägg
  • 200 g skalade räkor
  • 1 gurka
  • 80 g röd stenbitsrom

Gör så här

  1. Finfördela kavringen i matberedare eller riv den. Blanda brödsmulorna och margarinet. Häll blandningen i en form med löstagbar kant, ca 25 cm i diameter.
  2. Platta ut blandningen till en botten. Låt formen stå i kylen ca 15 minuter.
  3. Lägg gelatinbladen i rikligt med vatten. Låt svälla 5 minuter. Krama ur bladen och lägg dem i en kopp. Ställ koppen med gelatinet i en kastrull med sjudande vatten tills det smält.
  4. Dela laxen i mindre bitar. Hacka löken fint, hacka dillen. Blanda lax, lök, dill, kesella och gräddfil. Rör ner gelatinet i laxsmeten. Bred ut smeten på kavringsbottnen i formen. Låt stå i kylskåp tills fyllningen stelnat, det tar några timmar.
  5. Tag bort formens kant och garnera tårtan med de hårdkokta skivade äggen, räkorna, gurkskivorna och den röda rommen.

Kommentarer

Håller med ovan inlägg att det låter supergott, men ska det som sagt vra grädde eller gräddfil?
Låter Kanongott i receptet står det grädde men i beskrivningen står det gräddfil vilket skall det vara?

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…