LCHF – Janssons järpar

Underbara järpar med en lätt smak av ansjovis.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 1 kg nötfärs
  • 2 ägg
  • 1 dl vispgrädde
  • Salt
  • Vitpeppar
  • Smör
  • 1 gul lök
  • 1 burk ansjovisfiléer (à 125 g)
  • 1 kruka hackad persilja

Gör så här

  1. Skala och hacka löken och fräs den mjuk i smör. Hacka ansjovis och persilja och tillsätt den i pannan. Låt blandningen svalna en aning.
  2. Blanda färsen med grädde, salt och peppar. Häll även i den avsvalnande lök- och ansjovisblandningen och rör om.
  3. Forma färsen till avlånga järpar och stek dem i smör.
  4. Servera gärna med lchf - gräddsås, lchf - blomkålsmos och lite lchf - pressgurka.

Kommentarer

Riktigt bra recept. Tack. Vi åt stuvad spenat och färsk gurka som tillbehör.
Mycket goda järpar! Lagade hela lchf-konceptet med blomkålsmos, gräddsås och gurka (nja, gurkan kom faktiskt från burk) och det blev mycket lyckat. Tack för receptet, det kommer att användas fler gånger. Ett tips. Om man får över några järpar servera dem som frukost eller mellanmål tillsammans med rödbetssallad á la lchf. Blev väldans gott.
Barnen vägrade äta efter första tuggan och det säger ganska mycket när den äldsta (12) vägrar, det räcker med min ena hand för att räkna upp dom gångerna det hänt... Jag sätter ändå en trea för jag och gubben tyckte det var ganska gott och anjovis är ju en "vuxensmak".
jättegott, jag la till lite rosmarin också tack för receptet hälsning
Äggen bör väl oxå användas, dom ska i färsen eller? Bara så jag är säker =)
till hur många pers. är det beräknat

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…