Levergryta med purjolök och bacon

Bacon och lever passar bra ihop.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 400 g ungnötlever
  • 1 purjolök
  • smör
  • 2 msk vetemjöl
  • 1 dl buljong
  • 2 dl vispgrädde
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 pkt bacon, ca 150 g

Gör så här

  1. Skär levern i centimetertjocka strimlor.
  2. Skölj purjolöken och strimla den.
  3. Bryn levern i lite smör i en stekpanna. Tillsätt purjolöken. Strö över mjölet och rör om. Späd med buljong och grädde. Låt alltsammans koka på svag värme ca 5 minuter.
  4. Smaksätt med salt och peppar.
  5. Klipp baconet i strimlor direkt ner i en varm stekpanna. Stek baconet och låt det rinna av på hushållspapper. Strö baconet över grytan.
  6. Servera med kokt ris eller potatis och sallad.

Kommentarer

Gott, enkelt och snabbt! Hela grytan hinner bli klar medan potatisen kokar! Rekommenderas!
Själv äter jag inte lever men har lagat detta till min sabo. Och han ger högsta betyg! 5 stjärnor!!

Liknande recept

@annelieberggren

Levergryta

Lever är något som jag älskar, denna rätt gör jag mycket av och fryser in i portions lådor. Receptet kan halveras.