Limecouscous med spenat och fläskfilé

Limejuice gör couscousen milt syrlig. Fläskfilé kan ersättas med kyckling, fisk, quornfilé eller tofu. 487 kalorier per portion 16 g fett 40 g protein 43 g kolhydrater

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 1 fläskfilé, ca 600g
  • 1½ tsk salt
  • 3 krm malen svartpeppar
  • 2 msk rapsolja
  • 3 dl couscous
  • 250 g fryst bladspenat
  • 2 lime (1 dl färskpressad juice)
  • 1 msk olivolja

Gör så här

  1. Putsa fläskfilén fri från hinnor. Krydda den runt om med 1 tsk salt och 2 krm peppar.
  2. Bryn fläskfilén runt om i oljan i en het stekpanna. Sänk värmen och låt den steka klart runtom, ca 20 minuter. Lägg åt sidan.
  3. Koka couscousen enligt anvisning på förpackningen.
  4. Värm spenaten enligt anvisningen på förpackningen.
  5. Blanda couscous, ½ tsk salt, 1 krm peppar och limejuicen.
  6. Tillsätt spenat, olivolja och ev sky från couscousen.
  7. Servera med köttet.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…