Lingonsill

Lingonsill för buffé, som den görs på restaurangskolan i Sandviken.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • Lag:
  • 2 dl vatten
  • ½ dl ättiksprit
  • 1 dl socker
  • 1 gul lök
  • 5 svartpepparkorn
  • 1 msk olja
  • 5 sillfiléer
  • Sås:
  • 1 dl crème fraiche
  • 1 dl lingonsylt
  • 2 msk rödlök
  • Garnering:
  • ½ dl lingon

Gör så här

  1. Skär en liten gul lök i tunns skivor.Blanda alla ingredienser till lagen i en kastrull.Koka upp lagen och låt den svalna. Skölj sillen väl och låt den rinna av. Häll sill och lag i en burk. Låt stå i sex timmar, gärna över natten. Finhacka en röd lök.Blanda såsen i en skål.Ta upp sillen. Skär filéerna i långa sneda bitar. Häll över såsen. Vill man garnera med lingonen fräser man dem först i lite smör.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…