Linguine med musslor

Receptet är från MAT. Linguine är smala pastaband som kan ersättas med tunn spaghetti. Smaskigt med musslor och vin!

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 500 g linguinepasta, färsk
  • 1 kg blåmusslor
  • 1 schalottenlök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 bladpersilja, knippor
  • 1 röd chili, t.ex. spansk peppar
  • ½ dl olivolja
  • 1 dl mineralvatten
  • 1 dl torrt vin
  • ½ tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • ½ citron

Gör så här

  1. Skrapa musslorna under rinnande kallt vatten. Kasta öppna musslor som inte stänger sig när man knackar dem i bänken.
  2. Finhacka schalottenlök, vitlök och bladpersilja. Kärna ur, skär bort de vita innerväggarna och finhacka chilin.
  3. Fräs lök, vitlök och chili i oljan i en gryta 2-3 min.
  4. Tillsätt vatten, vin, salt, peppar och persilja och låt koka upp. Tillsätt musslorna och sjud ca 5 min under lock. Kasta bort musslor som inte öppnat sig.
  5. Koka pastan i rikligt med lättsaltat vatten enligt förpackningens anvisning. Servera musslorna genast med nykokt pasta, citronklyftor och bröd.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…