Lins- och blomkålssoppa med vitlöksfras

En soppa blir alltid lite godare med en skiva gott bröd till. Här är en twist på det men istället på frasiga vitlökssmulor att strö över. Lyckan är total!

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 1 gul lök
  • 1 selleristjälk
  • 1 morot
  • ½ blomkålshuvud, ca 300 g
  • 2 tsk torkad timjan
  • 2½ dl gröna linser
  • 1 liter vatten
  • 2 grönsaksbuljongtärningar
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Vitlöksfras:
  • 3 dl färska brödsmulor (mixa vitt bröd eller fullkornsbröd i en matberedare)
  • 2 vitlöksklyftor
  • ½ dl olivolja
  • Salt
  • Svartpeppar

Gör så här

  1. Hacka den gula löken, selleristjälken och moroten fint. Fräs i lite olivolja i en kastrull tills allt mjuknat något och får lite färg. Skär blomkålen i mindre buketter och släng ner i kastrullen. Blanda även ner timjan, gröna linser, vatten och buljongtärningar. Låt allt koka i ca 15 minuter eller tills linserna är mjuka. Smaka av med salt och peppar.
  2. Sätt ugnen på 225 grader.
  3. Häll ner brödsmulorna i en skål. Pressa ner vitlöksklyftorna tillsammans med olivolja, salt och peppar. Blanda runt och sprid ut på ett bakplåtspapper. Ställ in i ugnen i 10 minuter eller tills smulorna börjar bli vacker gyllenbruna.
  4. Häll upp soppan i skålar och strö över vitlöksfraset. Servera!

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept