Lökdolmar med svamp

Det är mycket gott med kantareller i den här rätten och kanske har du egenhändigt plockade någonstans. Men dolmarna blir också goda om de fylls med champinjoner.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 4 stora lökar a ca 6-7 hg
  • Vatten
  • Salt
  • 2 dl hackad förvälld svamp
  • 2 msk smör
  • 1 dl mjölk
  • 2 msk ströbröd
  • 1 litet ägg
  • 1 krm vitpeppar
  • 1/2 tsk salt
  • Lite vetemjöl
  • Smör till stekning

Gör så här

  1. Skala löken och skär ett längsgående snitt med en kniv. Förväll löken i lättsaltat vatten och lossa sedan bladen.
  2. Låt ströbrödet svälla i mjölken.
  3. Stek svampen i matfett tills det "knäpper" i den.
  4. Blanda svamp, ägg, salt och peppar i ströbrödet.
  5. Lägg 1-2 tsk svampblandning på varje lökblad och rulla ihop dem. Doppa bladens kant på insidan i lite vetemjöl, så håller dolmarna ihop bättre.
  6. Stek lökdolmarna guldbruna i fett på svag värme. Flytta över dem i en stekgryta.
  7. Vispa ur stekpannan med lite vatten, som hälls över dolmarna.
  8. Efterstek ca 20 minuter.
  9. Servera dolmarna varma med potatismos och rårivna morötter.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…