Lördagsgryta

Så här lagar man en underbar lördagsgryt som ger lite värme.........

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 900 g fläskfilé
  • 2 stora starka korvar i skivor (Kabanosser)
  • 1 1/2 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar
  • 1 tsk mejram
  • 1 msk vetemjöl
  • 1 burk syltlök (ca 195 g)
  • 1 burk svarta urkärnade oliver (ca 225 g)
  • 1 röd paprika i strimlor
  • 1 dl hackad ättiksgurka eller cornichons
  • 3-4 dl vispgrädde

Gör så här

  1. Skär den putsade filén i skivor, som bultas ut med handen.
  2. Bryn korven utan fett och ta upp den ur grytan.
  3. Bryn köttet i omgångar, strö över salt, kryddor och mjöl.
  4. Rör om. Blanda ner syltlök, oliver i halvor, paprika och gurka.
  5. Slå på grädden och koka upp.
  6. Lägg i korven och sjud i ca 10 minuter.
  7. Smaka av grytan och bjud den med ris och en sallad.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

Smörig & storslagen fransk chardonnay
98 kr