Lövbiffsgryta med kokosmjölk och curry

Nästan som en wok, men här har grönsaker och kött fått puttra en stund i en god sås. Så enkelt att göra och så smarrigt att äta upp!

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 300 g innanlår, i tunna skivor
  • 1 purjolök
  • 2 salladslökar
  • 1 ask sugar snaps eller sockerärter, 250 g
  • 1/4 mild spansk pepparfrukt
  • 2 msk rapsolja
  • 1 msk currypasta på burk
  • 1 burk kokosmjölk, 400 g
  • 1 tsk fisksås
  • 3 msk hackad koriander eller persilja
  • Servering:
  • Kokt ris eller glutenfria nudlar

Gör så här

  1. Strimla köttet. Skölj och strimla purjon. Ansa och skiva salladslöken. Dela ärterna. Dela, kärna ur och skär pepparfrukten i små bitar.
  2. Fräs köttskivorna, gärna i omgångar i rapsoljan. Ta upp på tallrik. Fräs purjo, salladslök och ärter i oljan som finns kvar i grytan, ca 3 minuter. Tillsätt currypastan och fräs ca 1 minut.
  3. Blanda i kokosmjölken och låt puttra 1-2 minuter. Blanda i köttet och låt allt bli genomvarmt. Smaka av med fisksåsen. Blanda i koriandern eller persiljan. Garnera med pepparfrukten.
  4. Servera grytan med kokt ris eller nudlar.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…