Majas inkokta strömming

Denna rätt lärde mig Maja - min hyresvärdinna i Stockholm för en 20 år sen. En stor favorit! Rekommenderas. Bra alternativ för den som inte gillar inlagd sill, men ändå vill delta i sillsexor.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 1 kg urbenad strömming
  • Lag1:
  • 6 tsk salt
  • 2 dl vatten
  • Lag 2:
  • 1 dl ättiksprit
  • 2 dl socker
  • 1 dl vatten
  • 10 kryddpepparkorn krossade
  • Rödlök
  • Dillkvistar

Gör så här

  1. Rulla ihop strömmingsfileerna med skinnet utåt. Jag brukar klippa bort ryggfenan. Packa dem i en kastrull, stående på högkant
  2. Häll lag 1 kokande över så fisken täcks och låt sjuda i fem minuter. Dra åt sidan och låt kallna i lagen.
  3. Koka lag 2 och låt den svalna av.
  4. Häll av Lag 1 och flytta fisken till serveringskärlet. Dekorera med rödlöksbitar och dillkvistar. Häll över Lag 2. och låt stå i kylskåpet över natt.
  5. Servera med potatis och öl.
  6. Info: Jag brukar oftast få dubblera alla lagkok, då de inte täcker fisken annars, men det beror på vilken kastrull man använder och hur tätt man packar fisken.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…