Makrillfilé med frasigt täcke

God makrillfilé med frasigt täcke av soltorkade tomater, pinjenötter och rödlök.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 4 små makrillfiléer
  • 150 g ströbröd
  • 10 soltorkade tomater i olja
  • 1 msk kapris
  • 1 msk pinjenötter
  • 1 rödlök
  • 1 tsk oregano
  • 2 msk finhackad persilja
  • 2 msk olivolja
  • 1 msk färskpressad citronsaft
  • 1 lagerblad
  • 1 mandarin, färskpressad saft
  • Salt
  • Svartpeppar
  • 1 fänkål
  • 1 msk smör
  • Servering:
  • Kokt potatis eller potatismos

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Skär soltorkade tomater i små bitar. Skala och finhacka rödlöken. Skär försiktigt med en vass kniv mitt i fisken så att den går att vika ut till två sammanhållna filéer.
  3. Rosta pinjenötterna i en torr stekpanna (passa noga, de bränns lätt vid) Blanda ströbröd, tomater, kapris, pinjenötter, lök, finhackad persilja, oregano, salt, peppar, olivolja och citronsaft i en skål.
  4. Salta och peppra på fiskfiléerna runt om. Lägg dem i en smord ugnsform och fördela kryddtäcket över filéerna. Smula lagerbladen över fisken och skeda över lite olivolja.
  5. Sätt in fisken i ugnen och stek den i 15-20 minuter. Ta ut formen och skeda över mandarinsaft.
  6. Undertiden som fisken ugnsteks, ansa fänkålen och skär den i skivor på längden så att de håller ihop. Koka fänkålen i en kastrull med lättsaltat vatten tills den börjar bli mjuk, men fortfarande har sin spänst kvar. Häll av vattnet och lägg ner smöret i kastrullen. Skaka kastrullen försiktigt så att smöret blandar sig med fänkålen.
  7. Servera fisken med fänkålen och kokt potatis eller potatismos.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept