Malabarspenatpaj med tomat och fetaost

Malabarspenat är en starkväxande lianväxt med stora suckulenta blad med utmärkt spenatsmak. Lätt att fröså och kan odlas i stora krukor/hinkar i växthus, inglasade uterum/balkonger under sommaren. Det går bra att använda andra bladväxter i denna paj ifall man inte har malabarspenat (ex. spenat, mangold, trädgårdsmålla, kirskål, nässlor) fast man kan behöva prova sig fram till lagom mängd av de bladväxterna.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 125 g smör
  • 1 ½ dl vetemjöl
  • 1 ½ dl grahamsmjöl
  • 1-2 msk kallt vatten
  • 400 g malabarspenat
  • 4 ägg
  • 3 dl mjölk
  • 0,75-1 tsk salt
  • 0,5 tsk riven muskot
  • 1 krm svartpeppar
  • 2 dl riven ost (ex. prästost eller cheddar)
  • 100 g fetaost
  • 1 stor tomat

Gör så här

  1. Blanda snabbt ihop pajdegen och lägg den att vila i kylskåpet någon timme. Tryck ut pajdegen i en pajform och förgrädda i 10-15 min på 225 grader.
  2. Förväll malabarspenaten ett par minuter i kokande vatten och häll den sedan i ett durkslag och spola med kallt vatten. Låt malabarspenaten rinna av och krama sedan ur vätska ur malabarspenaten. Grovhacka sedan malabarspenaten och fördela den i pajskalet. Skiva tomaten och lägg den ovanpå malabarspenaten.
  3. Strössla ut den rivna osten + den söndersmulade fetaosten ovanpå tomaten och malabarspenaten. Vispa ihop ägg, mjölk, salt, muskot, peppar till en äggstanning och häll detta ovanpå malabarspenaten, tomaten och osten.
  4. Grädda i mitten av ugnen på 200grader i ca 35-40min.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…