Mandarinkryddad wok

surfade runt om vin å råkade hitta detta recept på: www.arvidnordquist.se

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • ½ dl sesamolja
  • 100 g purjolök strimlad
  • 440 g scampi skalad
  • 1 vitlöksklyfta hackad
  • 150 g champinjoner i kvartar
  • 1 burk böngroddar à 440 g
  • Marinad:
  • 1/2 dl sweet chilisås
  • 1 msk Kikkoman Soy Sauce
  • 1 msk ketjap manis
  • 1 burk Del Monte mandariner à 312 g
  • 60 g färsk bladspenat
  • Salt
  • Peppar
  • Jasminris

Gör så här

  1. Häll av spadet från böngroddarna och mandarinerna. Vispa samman sweet chilisås, soya och ketjap manis i en skål. Hetta upp en wok-panna eller en större stekpanna och tillsätt sesamolja. Tillsätt purjolök, scampi, vitlök, champinjoner och böngroddar. Woka i 2 minuter och tillsätt marinaden. Woka i ytterliggare två minuter. Tillsätt strax före servering mandarinerna och spenaten. Smaka av med salt och peppar. Servera woken med jasminris.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@alsing

Scampi a’ la Indiana

På 80-talet jobbade jag som kock i en restaurang där vi hade denna underbara rätt. Den håller än idag. Perfekt fredagsmysmat eftersom det inte…