Mandel- och rosmarinpanerade bergtungsfiléer med ananas- och tomatsås

Den mycket enkla såsén är spännande och frisk.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 8 fina bergtungfiléer (ca 500 g)
  • 1 äggula
  • 1 dl mald sötmandel (½ dl omald)
  • 1 msk färsk, hackad rosmarin
  • 1 tsk salt
  • 1 krm nymald svartpeppar
  • 2 msk smör
  • 2 msk olivolja
  • Gravade tomater:
  • 8 tomater
  • 1 tsk socker
  • 1 tsk salt
  • ½ ask krasse
  • Ananas- och tomatsås:
  • 1 färsk skiva ananas (ca 2 cm)
  • 3/4 burk hela tomater av hög kvalitet (300 g)
  • 1 dl hösbuljong
  • 1 krm salt
  • ½ krm nymald svartpeppar

Gör så här

  1. Tomater: Skåra och skålla tomaterna ca 20 sek i koande vatten. Spola kallt vatten och dra av skalen.
  2. Skär tomaterna i klyftor och skär bort kärnhuset. Strimla tomaterna grovt och blanda dem i en skål med socker och salt. Låt marinera någon timme i rumstemperatur.
  3. Sås: Tärna ananasen och mixa dem med tomaterna. Häll över dem i en kastrull och tillsätt hönsbuljongen. Hetta upp och smaka av med salt och peppar. Passera genom en sil för att få bort kärnorna. späd ev med buljong om såsen känns tjock.
  4. Fisk: Sätt ugnen på 125 grader. Pensla fisken med äggulan bara på den där skinnet funnits. Blanda mandel, rosmarin, salt och peppar på en tallrik och panera bara den penslade sidan.
  5. Hetta upp en stekpanna med hälften smör och olja. Stek filéerna gyllenbruna på den panerade sidan i omgångar på medelvärme. Lägg upp fisken på en ugnsplåt med bakplåtspapper med den stekta sida upp.
  6. Servering: Stek färdigt fisken i mitten av ugnen 5-7 min. Blanda de gravade tomaterna med strimlad basilika och klippt krasse. servera dem med fisken och ananas- och tomatsåsen.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…