Marinerad fläskfilé under smördegsgaller

Lätt att förbereda för många personer.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 800 g fläskfilé
  • 2 msk soja
  • 2 msk sherry
  • 1 msk vatten
  • 400 g skivade champinjoner
  • 1 skivad röd paprika
  • 1 skivad gul paprika
  • 1 strimlad purjolök
  • 3 strimlade gula lökar
  • 2 msk smör
  • 2 msk vetemjöl
  • 2 ½ dl grönsaksbuljong
  • 2 krm svartpeppar
  • 2 dl matlagningsyougurt
  • 3 plattor fryst smördeg
  • 1 ägg

Gör så här

  1. Marinera köttet i soja sherry och vatten i minst 1 timma. Bryn kött och grönsaker och lägg i gryta med mjök, buljong, youghurt och krydda. Sjud i 5 minuter. Häll grytan i smord ugnsform och kavla smördegen lite och skär strimlor som lägges i mönster över. Sätt in i ugnen på 200 grader i 20 min. Serveras till ris.

Kommentarer

Min hustru hade denna rätt som sitt lilla begär under graviditeten. Kan bara hålla med, grymt gott.

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…