Marinerad struts på spett

Marinerad struts på spett är perfekt till förrätt eller drinktilltugg. Det blir alltid väldigt uppskattat. Spetten doppas i sweet chilisås, den betydligt starkare tigersåsen passar också till.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 300 g strutsstek
  • ca 40 korta grillspett i trä
  • Marinad:
  • 2 msk japansk soja
  • 2 msk sesamolja
  • 1 msk balsamvinäger
  • 1 klyfta vitlök, pressad
  • 1 tsk strösocker
  • 1 tsk sambal oelek
  • 1 tsk finriven ingefära
  • Till servering:
  • 4 tsk rostade sesamfrön,
  • sweet chilisås eller tigersås

Gör så här

  1. Skär köttet i tunna 1-2 cm breda och ca 10 cm långa remsor. Blanda samman ingredienserna till marinaden. Låt köttet marinera 20-30 min. Sätt ugnen på 250 grader med grill. Halvera pinnarna med en sågtandad kniv om de är långa. Trä upp köttet på spetten likt ett dragspel. Grilla spetten 2-3 minuter högst upp i ugnen. Vänd dem efter halva tiden. Strö över sesamfrön och servera med såsen i liten skål så att man kan doppa spetten i den.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…