Marinerade revbensspjäll

Låt gärna köttet ligga i marinaden över natten.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 1 dl svart vinbärssaft
  • 2 msk kinesisk soja
  • 1 dl matolja
  • 4 msk vinäger
  • 1 tsk svartpeppar
  • 2 pressade vitlöksklyftor
  • 4 msk kalvfond
  • 1 msk senap
  • Till servering:
  • Coleslaw

Gör så här

  1. Rör samman marinaden. Skär köttet i bitar. Lägg köttet i marinaden och ställ kallt, gärna över natten. Vänd köttet någon gång under tiden.
  2. Lägg köttet på grillfolie och svep in det ordentligt. Lägg paketet på grillen, grilla ca 30 minuter. Vänd då och då.
  3. Öppna paketet och lägg köttet direkt på grillen. Grilla köttet tills det har fått fin färg runt om och en krispig yta. Bjud coleslaw till.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@mrsc

Provensalska kotletter

Om du inte hittar benfri kotlett i bit, köp då i stället kotlettrad med ben och skär ut köttet själv. Om det tillagas på…