Marinerade vildsvinskotletter med potatisgratäng

Väldigt gott! Kan ätas med potatisgratäng, pressad potatis eller vaför inte potatissallad..

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 5-6 vildsvinskotletter
  • Vildsvinsmarinad:
  • 2 dl olja
  • 2 msk salvia + timjan + svartpeppar
  • 1 msk soja
  • Vitlöksklyfta eller vitlökspulver
  • 1½ dl rödvin (till matlagning)
  • Potatisgratäng:
  • 1 kg potatis
  • 1-2 gul lök
  • 4 dl mjölk
  • 2 dl grädde
  • 2-3 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar
  • 2-4 dl riven ost

Gör så här

  1. 1) Tina upp vildsvinskotletterna om de inte redan är tinade och lägg dem i en ganska stor påse.
  2. 2) Blanda ihop marinaden i en liten skål och häll över kotletterna som ligger i påsen, knyt och ruska om så marinaden blandar in sig i kotletterna. Lägg in i kylen över natten, ruska om påsen då och då.
  3. Potatisgratängen:
  4. Sätt ugnen på 225°
  5. 1) Skala potatis och skär i skivor, skär lök och hacka i små bitar.
  6. 2) Häll mjölk och grädde, salt, peppar och ev. vitlök i en stor kastrull och lägg i potatis och lök.
  7. 3) Låt koka upp och koka på svag värme ca 3-5 minuter. Varför koka allt samman? Potatisgratängen går fortare att göra, kryddorna fördelas bättre, potatisen och löken blir mjuka.
  8. 4) Häll i en ugnsform. Strö över riven ost.
  9. 5) Gratinera i mitten av ugnen i ca 30 minuter.
  10. Smaklig måltid.

Kommentarer

Låter som ett bra och prövat recept. Men du menar väl att kotletterna också ska stekas, antingen före eller efter marinering?
Låter riktigt smarrigt! Är det 2msk var av salvia, timjan och svartpeppar?

Liknande recept