Matpaj med olja

Pajdeg till matpaj som kan fyllas med valfri fyllning.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • Deg
  • 1 1/2 dl grahamsmjöl
  • 1 1/2 dl vetemjöl
  • 1 dl Zeta Olivolja Extra Vergine
  • 3 msk vatten , kallt
  • Fyllning
  • Du kan fylla pajen med vad du vill. Gör en äggstanning på 3 ägg, 3 dl mjölk (eller grädde för fylligare smak) samt lite salt och peppar. Vispa.

Gör så här

  1. Blanda samman alla ingredienser till pajdegen. Täck över degen och låt degen vila i kyl minst 30 minuter. Sätt ugnen på 200°. Kavla ut degen och klä en smord pajform. Nagga med en gaffel och förgrädda pajskalet i mitten av ugnen ca 15 minuter, tills ytan är svagt gyllene. Ta ut pajen ur ugnen.
  2. Fyll pajskalet med din tärnade/finfördelade fyllning (t.ex. kyckling och purjolök eller broccoli och kassler), häll äggstanningen över och strö över riven ost. Sänk ugnsvärmen till 175° och ställ tillbaka pajen mitt i ugnen. Grädda ca 30 minuter eller tills äggstanningen har stelnat.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…