Mayas kinesiska biffar med äggnudlar och wokgrönsaker

Lite rolig variation på färsbiffar

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 500 g fläskfärs
  • 400 g wokgrönsaker
  • 4 portioner äggnudlar
  • 3 msk ströbröd
  • 1 ägg
  • ½ msk mald spiskummin
  • ½ msk orientalisk grillkrydda
  • ½ msk grovmalen svartpeppar
  • 1 msk woksauce (Mrs Chengs)
  • ½ -1 tsk salt
  • 2 msk vatten
  • Margarin till stekning
  • Matolja till wok
  • 1 msk woksauce till wok

Gör så här

  1. Knäck ägget i en bunke, blanda i alla kryddor, woksauce, ströbröd, och vatten. Blanda väl. Låt stå och svälla ca 5 minuter.
  2. Rör ner färsen och blanda noga. Gör färsbiffar. Stek på medselstark värme. Koka vatten till nudlarna och lägg i den. Hetta upp en wokpanna eller teflonstekjärn slå i en msk woksauce och lite olja och fräs upp grönsakerna, obs tänk på att de fortfarande ska vara krispiga.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

Nyhet i beställningssortimentet
99 kr