Maya’s sommarpotatis

Servera ihop med krispiga grönsaker och vitlökssås, dressingar och grillat kött. Mums!

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • Färskpotatis till 4 personer
  • 1 gul paprika
  • 1 röd paprika
  • 1 vitlök i klyftor
  • 1 gul lök
  • Olivolja
  • Flingsalt

Gör så här

  1. Skrubba potatisen. Klyfta löken och tvätta och skär paprikorna i stora strimlor. Skala vitlöksklyftorna.
  2. Lägg allt i en eldfast form.
  3. Ringla över olivolja och strö över fling salt, blanda allt.
  4. In i ugnen ca 40-50 min (beroende på potatisstorleken.) Känn dig fram att potatisen är mjuka.
  5. Servera ihop med krispiga grönsaker och vitlökssås, dressingar och grillat kött.

Kommentarer

Härligt att ni gillar det! Det är enkelt och lätt att fixa :)
Otroligt gott. <333 5poäng <333
En klar femma. Blev en riktig hit här hemma!!
Jag kör med allt från 175-225 grader, beroende på potatisarnas storlek. Men 200 funkar, sen kika till dem så de inte blir för mörka, (dom ska ha färg, men inte bli brända :) )skulle dom det och inte va klara så lägg lite folie över formen bara.
i vilken ungsvärme?

Liknande recept