Medelhavsbulgur

Serveras som sallad eller istället för ris till stekt eller grillad lax. Perfekt även till kotletter.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 4 dl okokt bulgur (1dl per person)
  • 8 dl vatten
  • 1 grönsaksbuljongtärning
  • 3 charlottenlökar eller 1 gul lök
  • 4 soltorkade tomater
  • 1/2 röd chili pepparfrukt
  • 1 ask körsbärstomater
  • 1 ask ruccola
  • 1/2 paprika
  • 1/2 dl finhackad persilja
  • 2 citroner
  • 1 msk torkad mynta eller 1/2 dl färsk
  • Salt
  • Peppar
  • 2 droppar tabasco
  • Sås:
  • 2 dl mild lätt yoghurt
  • 1-2 msk torkad mynta

Gör så här

  1. Mät upp och koka bulgurgrynen enligt förpackningen, lägg i buljongtärningen. Skär under tiden lök, soltorkade tomater och chili eller pepparfrukten i små bitar. Lägg det i botten på en stor skål. Häll den varma bulguren över lök, tomater och chilin. Rör om och låt svalna lite. Hacka paprika, finhackad persilja, mynta och lägg ner i skålen. Pressa 1 citron över bulgurröran, droppa över tabascon. Salta och preppra. Grovhacka ruccolan och skär körsbärstomaterna i halvor, blanda ner försiktigt. Låt vila ca 10 minuter.
  2. Servera med en grillad eller ungsstekt laxfilét eller varför inte fläskkarré eller kotletter.
  3. Servera med citron i klyftor och en kall sås gjord på ett par dl mild lätt yoghurt kryddad med 1-2msk torkad mynta.
  4. Superb!

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@hubbs

Jack Daniels bbq-sås

En mycket god och snabblagad sås som även passar som glaze till grillat. Serveras kall till nöt, fläsk, kyckling eller lax.

@lennali

Jack Daniels glaze

En söt, thaiinspererad glaze som serveras till både grillat kött, lax och kyckling. Den är söt men man serverar en klick Créme Fraiche (bryter…