Medelhavsfisk med tomat, kalamataoliver och sardeller

En riktigt smakrik och god vardagsfavorit som lätt blir festlig om man tillsätter lite färska blåmusslor.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 600 g fast vit fisk t ex torsk, hälleflundra eller marulk
  • Salt
  • Nymalen svartpeppar
  • 200 g körsbärstomater
  • 1 dl kalamataoliver
  • 2 vitlöksklyftor
  • 14-16 sardeller
  • 1 dl gröna ärter
  • 1½ msk kapris
  • 50 g smör
  • 0.75 dl olivolja
  • 1 msk finhackad persilja
  • Servering:
  • Kokt ris eller potatis

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 180 grader.
  2. Salta och peppra fisken och lägg den i en ugnsform tillsammans med halverade körsbärstomater, oliver, finhackad vitlök, ärter, sardeller och kapris. Häll över olivoljan och klicka över smöret.
  3. Sätt in i ugnen ca 15-20 minuter eller tills fisken känns genomkokt. Servera tillsammans med kokt ris eller kokt potatis.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept