Medelhavsgryta

Fisken smakar fantastiskt i denna delikata tomat-, vitlök- och olivsås. Rätten går mycket snabbt att tillaga.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 1 kg vit fiskfilé
  • ½ dl vetemjöl
  • ½ tsk gurkmeja
  • ½ tsk nymald svartpeppar
  • 1 msk olivolja
  • 2 gula lökar
  • ½ fänkål , ca 125 g
  • 1 dl tomatpuré
  • 4 dl passerade tomater
  • 3 vitlöksklyftor
  • 50 g svarta urkärnade oliver
  • 2½ dl fiskbuljong
  • Salt
  • svartpeppar
  • ½ dl hackad persilja

Gör så här

  1. Skär fisken i stora tärningar, ca 4x4 cm. Lägg tärningarna i en plastpåse tillsammans med mjöl, gurkmeja och peppar. Skaka påsen tills fisken är jämnt täckt av mjölblandningen. Ta ut fisken från påsen och släng resterande mjöl.
  2. Hetta upp oljan i en teflonstekpanna på hög värme. Bryn fisken runt om i ca 2 minuter tills den är gyllene. Ta ur fisken och låt den rinna av på hushållspapper.
  3. Skiva löken och fänhålen fint och bryn dem i samma stekpanna i ca 2 minuter. Tillsätt tomatpuré, passerade tomater, vitlök, oliver och buljong. Koka upp och sätt sedan ner värmen. Låt sjuda i 10 minuter tills såsen börjar tjockna.
  4. Lägg fisken i såsen och koka i ytterligare 5 minuter tills fisken är färdig. Smaka av med salt och peppar. Strö över persilja och servera.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…