Mellandagswok

Helgklassiker

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • Wok:
  • 3 kycklingfiléer
  • 1 tsk salt
  • 1/2 tsk cayennepeppar
  • 1 msk äkta soja
  • 1 msk flytande margarin
  • 1 röd paprika
  • 250 g djupfryst brysselkål
  • 1 liten burk ananas i bitar
  • 1/2 msk riven ingefära
  • 50 g cashewnötter
  • Saffransbulgur:
  • 2 dl bulgur
  • 2 dl vatten
  • 1/2 kuvert saffran
  • 1 krm salt

Gör så här

  1. Koka upp vattnet.
  2. Tillsätt salt, saffran och bulgur, koka i 5 minuter.
  3. Strimla kycklingfiléerna och paprikan.
  4. Tina och halvera brysselkålen.
  5. Stek kycklingen i matfettet.
  6. Tillsätt salt, cayennepeppar, soja och ingefära.
  7. Blanda i och fräs grönsakerna och nötterna.
  8. Tillsätt ananasbitar med spad och låt koka 1 minut.
  9. Servera med sweet chilisås.
  10. Servera bröd till.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

Smörig & storslagen fransk chardonnay
98 kr