Mexican chili

Utan chili med lite hetta blir det ingen äkta gryta men använd grön chili om du vill ha en mildare smak

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 100 g stark korv, t ex. chorizo
  • 2 st rödlökar
  • 1 färsk röd chili (eller 1 tsk sambal oelek)
  • 1 st gul paprika
  • 400 g nötfärs
  • 1/2 msk rapsolja till stekning
  • 1-2 tsk malen spiskummin
  • 1 burk kidneybönor
  • 1 burk hela tomater
  • 1/2 dl tomatpuré
  • Salt
  • Peppar
  • Tillbehör:
  • Bröd
  • Riven cheddar
  • Gräddfil
  • Skivad rödlök
  • Oliver
  • Sallad

Gör så här

  1. Skär korven i bitar. Skala och klyfta löken. Kärna ur och finhacka chilin. Kärna ur och strimla paprikan.
  2. Stek färsen i rapsolja i en gryta. Rör ner korvbitarna och löken och låt fräsa med. Rör ner chili och spiskummin.
  3. Skölj bönorna och låt dem rinna av. Häll ner bönorna, tomaterna och tomatpurén i grytan. Låt allt koka i 5 minuter. Salta och peppra.
  4. Servera grytan som den är eller gärna med bröd, riven cheddar, gräddfil, lökringar, oliver och sallad i små skålar.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…