Mexikansk fiskgryta

Den här mustiga tomat- och fiskgrytan är kryddad med koriander och chili och fräscht uppfriskande lime. 245 kcal/portion

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 1 liten rödlök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 knippe färsk koriander
  • 2 stora gröna chilifrukter
  • 500 g vit fiskfilé
  • 1 msk olivolja
  • 400 g krossade tomater
  • 7½ dl fiskbuljong
  • 1 dl långkornigt ris
  • 2 msk färskpressad lime

Gör så här

  1. Finhacka rödlöken och hacka vitlöken. Separera kvistar och blad på koriandern och hacka den fint. Kärna ur och finhacka chilin. Tärna fiskfilén.
  2. Hetta upp oljan i en stor stekpanna eller gryta på hög värme. Lägg i lök, vitlök, korianderkvistar och chili och fräs 2-3 minuter tills löken är mjuk.
  3. Häll i tomater, buljong och 5 dl vatten och koka upp. Tillsätt riset och låt koka utan lock 20 minuter tills vätskan har reducerats och riset är färdigt.
  4. Sänk till medelvärme och tillsätt fisken. Låt sjuda svagt tills fisken är färdig men fortfarande fast, ca 5 minuter. Ta av stekpannan från värmen och rör ner färskpressad lime och korianderblad. Servera genast.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…