Mimmis kantarellpaj

För alla er kantarellälskare kommer här en krämig paj fylld med skogens guld.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • Pajskal:
  • 3 dl vetemjöl
  • 150 g smör eller margarin
  • 3 msk vatten
  • 1 st äggula
  • Fyllning:
  • 2 msk smör eller margarin
  • 400 g kantareller
  • 1 stor finhackad gul lök
  • 2 askar Crème Bonjour kantarellost
  • ½ tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 150 g riven västerbottenost

Gör så här

  1. Pajskal: Sätt ugnen på 200°. Blanda samman alla ingredienser till en deg. Tryck ut i en pajform och förgrädda i ca 10 minuter.
  2. Fräs kantareller tillsammans med löken.
  3. Tillsätt kantarellosten i fräset och låt smälta ner till en krämig sås.
  4. Salta och peppra.
  5. Häll såsen i den förgräddade pajformen.
  6. Strö över den rivna osten.
  7. Grädda mitt i ugnen ca 15 min i 200° tills osten fått fin färg.
  8. Servera med en krispig grönsallad!

Kommentarer

Kanon till kräftskivan som tillbehör mmm....Tina
Vilken god paj! Toppbetyg!
Godare paj får man leta efter... Tack för receptet!

Liknande recept

Nyhet i beställningssortimentet
99 kr