Min variant på korv stroganoff

Väldigt enkel att laga - himmelskt god att äta. Vissa föredrar att steka korven innan den går ned i tomatsåsen och självklart kan man göra det också.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 600 g falukorv
  • 1 gul lök
  • 2 msk flytande margarin
  • 4 msk tomatpuré
  • 1 msk vetemjöl
  • ½ msk paprikapulver
  • Malen svartpeppar
  • 400 g tomater, hela skalade (1 burk)
  • 5 dl vatten
  • 3 msk Heinz chilisås
  • ½ köttbuljongtärning
  • 1 tsk flytande honung
  • Cayennepeppar efter smak (kan uteslutas)
  • 1 msk torkad oregano
  • ½ msk torkad timjan
  • 1 dl grädde 15%.

Gör så här

  1. Strimla falukorven i halvcentimetertjocka stavar. Hacka löken och fräs den genomskinlig, utan att den tar färg, i en gryta tillsammans med det flytande margarinet. Tillsätt sedan tomatpuré, mjöl, paprikapulver och svartpeppar. Rör allt ordentligt i ca 30 sekunder för att hindra att det bränner fast, häll sedan i burken med tomaterna, vatten chilisås, buljongtärningen, honung och cayennepepparn.
  2. Låt allting koka upp under lock och skruva ned värmen något. Minimum koktid nu är 10 minuter - men låt gärna tomatsåsen koka en timme, det blir betydligt godare då. När du väntat så länge du orkar häller du i de torkade örterna samt korvstavarna och låter dessa koka i ytterligare 15 minuter. Tag av locket och tillsätt grädden. Efter ytterligare ett uppkok är Stroganoffen klar.
  3. Servera med ris och rivna morötter.

Kommentarer

Kul att du gillade det! :)
Undrebart :) kommer absolut att äta detta igen, Tack för receptet :)

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…