Minipiroger med kantareller

Festliga minipiroger gjorda av smördeg och fyllda med kantarell, tomat, och färsk timjan - blandat i en ljuvlig ostcreme. Passar utmärkt som förrätt!

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 1 sats egen smördeg eller 1 paket köpt
  • Fyllning:
  • 1 burk kantareller eller 2 dl färska, färdigstekta
  • 2 tomater
  • 4 dl riven ost - valfri sort
  • 2 dl vispgrädde
  • 2 ägg
  • Färsk timjan
  • Ev. salt
  • Ev. vetemjöl
  • 1 ägg till pensling

Gör så här

  1. Skölj kantarellerna och hacka dem i små bitar. Fräs dem i en liten gryta. Skär under tiden tomaternas höljen i små bitar. Blanda dem med kantarellerna i grytan. Tillsätt ost, grädde, ägg och klippt timjan. Låt puttra några minuter under omrörning. Smaka och salta eventuellt. Om fyllningen verkar lös - pudra över lite vetemjöl, blanda och låt puttra lite till.
  2. Sätt ugnen på 225 grader. Kavla smördegen tunt. Gör 16 ca 12*12 cm stora rutor. Dela varje ruta på diagonalen så att du får 32 trekanter. Fördela fyllningen lika och vik ihop trekanterna. (Om du inte vill göra allt samma dag går det bra att förbereda hit och förvara pirogerna i en burk i kylen - tänk bara på att lägga plastfolie emellan dem så att de går att ta isär.)
  3. Pensla med uppvispat ägg och grädda några minuter i ugnen tills de fått lagom färg.
  4. Lägg upp pirogerna två och två på fat med t.ex. lite sallad. Var noga med att servera pirogerna varma.
  5. Smaklig måltid!

Kommentarer

Typ två dl färdigstekta kantareller.. skriver in det i receptet
Hur mycket kantareller är det i dina burkar? Själv har jag frysta i påsar.

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…