Misogrillat fläskkött med nudlar

Smaksätt köttet med misopasta och grilla skivorna hastigt så att de inte bränns. 490 kalorier per portion.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 400 g tunt skivad fläskytterfilé
  • 3 portionspåsar instant misosoppa, blue dragon
  • 2 msk rapsolja
  • 300 g glasnudlar
  • 2 morötter
  • 100 g färska sockerärter
  • 2 tsk sesamolja
  • 1 pressad lime
  • 2 msk japansk soja

Gör så här

  1. Rör ut misopasta med rapsolja och pensla köttet med blandningen. Tillaga glasnudlarna enligt anvisning på förpackningen. Skölj nudlarna hastigt i kallt vatten och låt dem rinna av.
  2. Skala och strimla morötterna, finstrimla sockerärtorna. Förväll grönsakerna ca 20 sekunder i lättsaltat, kokande vatten. Skölj dem i kallt vatten.
  3. Blanda morötter och ärter med nudlar. Häll i sesamolja, limesaft och 1 msk japansk soja. Blanda väl.
  4. Grilla köttet ca 2 minuter på varje sida.
  5. Servera med nudelsallad och extra soja.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept