Morotskaksgröt

Det finns många varianter på morotskaksgröt och detta är min favorit. En nyttig frukost som smakar efterrätt!

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 1 dl fint riven morot
  • 3/4 dl havregryn eller havrekli
  • 2 ½ dl vatten
  • 1 krm salt
  • ½ tsk malen ingefära
  • ½ tsk malen kanel
  • 1 krm malen muskot
  • 1 krm malen nejlika
  • ½ tsk vaniljpulver
  • 1 msk strösocker eller valfritt sötningsmedel
  • ½ dl lätt kvarg
  • 1 tsk socker eller valfritt sötningsmedel
  • 1 krm vaniljpulver

Gör så här

  1. Ta undan en matsked riven morot att använda senare.
  2. Koka upp vatten, salt och resten av den rivna moroten.
  3. Tillsätt havregryn eller havrekli, ingefära, kanel, muskot, nejlika och ditt val av sötningsmedel.
  4. Koka gröten tills du är nöjd med konsistensen och moroten är mjuk.
  5. Smaka av med mer kryddor eller sötning.
  6. Ta grytan av plattan och rör ner vaniljpulver.
  7. Rör kvarg, ditt val av sötningsmedel och vaniljpulver slätt.
  8. Servera gröten med kvargen på och strö den sparade matskeden riven morot överst.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept