Morotssoppa med kokos och räkor

En sprudlande morotssoppa med kokosmjölk, ingefära och lime. Räkor blandade med sesamfrön ger ett festligt intryck till soppan.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 800 g morötter
  • 1 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 liter vatten
  • 3 grönsaksbuljongtärningar, glutenfria och laktosfria
  • 1 burk kokosmjölk, 400 g
  • ½ tsk sambal oelek
  • 1 msk riven färsk ingefära
  • 1 lime, skal och saft
  • Salt
  • 1 kruka koriander
  • Servering:
  • 200 g skalade räkor, ca 500 g med skal
  • 2 msk sesamfrön, gärna svarta

Gör så här

  1. Skala morötterna och skär i mindre bitar. Skala och hacka lök och vitlök. Koka grönsakerna mjuka under lock i buljong och kokosmjölk.
  2. Mixa soppan slät och blanda i sambal oelek, ingefära och lime. Smaka av med salt och strö över koriander. Blanda räkor med sesamfrön och servera till soppan.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…