Moussaka

Blev bjuden på detta av en vän, det var så gott att jag vill dela med mig av detta recept

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 4 auberginer
  • Havssalt
  • Olivolja
  • 3 potatisar
  • 1 dl ströbröd
  • 1 dl riven ost
  • 1/2 dl olivolja
  • 5 dl mjölk
  • 1/2 dl vetemjöl
  • 2 ägg uppvispade
  • 2 dl riven ost
  • Havssalt
  • Svartpeppar
  • 1 stor gul lök
  • Olivolja
  • 400 g lammfärs
  • 400 g krossad tomat
  • 1 dl vitt vin
  • Vitlök
  • Havssalt

Gör så här

  1. Skiva auberginerna i centimetertjocka skivor och strö på havssalt. Låt ligga i minst en halvtimme.
  2. Ostsås
  3. Blanda olivolja, mjölk och mjöl i en kastrull och koka upp under omrörning.
  4. Låt småkoka några minuter.
  5. Tillsätt havssalt, nymald svartpeppar, riven ost och de uppvispade äggen.
  6. Låt svalna.
  7. Lammfärssås
  8. Hacka löken och fräs upp i olivolja.
  9. Tillsätt lammfärsen och finfördela den under bryningen.
  10. Blanda i de krossade tomaterna, vitlök, havssalt, nymald svartpeppar och vitt vin. Låt småkoka i ungefär 30 minuter.
  11. Sätt ugnen på 225 grader.
  12. Skölj aubergineskivorna och torka dem. Stek dem gyllenebruna i olivolja. Lägg aubergineskivorna i en stor ungsfast form.
  13. Skala potatisen och skiva i tunna skivor. Lägg skivorna ovanpå aubergineskivorna.
  14. Bred ut lammfärssåsen över potatisen och däefter ostsåsen på lammfärssåsen.
  15. Avsluta med ströbröd och riven ost överst.
  16. Grädda mitt i ugnen i ungefär 40 minuter

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept