Mozzarella med parmaskinka

Enkel, går att förbereda, mycket god! (Det går att utesluta vitlök i peston och tomatsåsen, men det blir godare med)

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • Pesto:
  • 1 kruka basilika
  • 1 påse pinjenötter
  • 2 vitlöksklyftor
  • 50 g färsk spenat
  • 1/2-1 dl olivolja
  • Tomatsås:
  • 1 dl soltorkade tomater i olja
  • 3 msk olivolja
  • 1 vitlöksklyfta
  • 2 stora avlånga mozzarellaostar eller 4 mindre runda
  • 2 pkt parmaskinka 8-10 skivor
  • grön pesto (eller gör egen enligt ovan)
  • 30 g parmesanost
  • 20-30 blad ruccolasallad

Gör så här

  1. Pesto: Mixa 1 kruka basilika, 1 påse pinjenötter, 2 vitlöksklyftor, 50 g färsk spenat, olivolja (och pressad vitlök) till lagom, lite tjockflytande konsistens. Tomatsåsen: Mixa soltorkade tomater i olja tillsammans med olivolja (och pressad vitlök)till lagom, lite tunnflytande konsistens. Rulladerna: Skär mozzarellaosten i ca 1 cm tjocka skivor. Lägg varje skiva på en tunn skiva parmaskinka. Lägg en klick pesto ovanpå. Rulla ihop. Detta kan förberedas långt innan. Vid servering: Fördela ruccolasallad på varje tallrik, lägg 2 rullader ovanpå, häll över lite tomatsås och lite riven eller skivar parmesanost.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…