Mustache salladsdressing

Denna dressing är uppfunnen i panik i mitten av 80-talet. Jag skulle på morgonen premiäröppna min salladsbar Mustache i Hällefors. Vid 4-tiden på morgonen gick jag igenom att allt var klart. Kommer då på att jag glömt att göra en dressing av Rhode Island typ. Rörde då ihop denna av vad som fanns att tillgå i kylarna. Min tanke var att dagen efter göra en riktig Rhode Island. Den tanken fick jag överge innan premiärdagen var över. Lovorden över den underbart goda dressingen ville inte ta slut! Denna dressing är en färsvara som håller lika länge som filmjölkens slutdatum.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 2 dl majonnäs (80 %)
  • 1 dl filmjölk (3 %)
  • 100 g paprika
  • 2 klyftor vitlök
  • 1 tsk dill (torkad)
  • 2 msk tomater (krossade)
  • 2 msk tomatpuré
  • Salt

Gör så här

  1. Lägg paprika och vitlök i en mixer och kör dem finfördelade.
  2. Använd gärna spillbitar av paprika i olika färger.
  3. Rör ihop alla övriga ingredienser i en bunke och tillsätt paprikamixen.
  4. Vispa runt och smaka av om det behöver mer salt.
  5. FÄRDIGT!

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept