Mustig gryta med ädelost

Det är ädelosten som sätter "piff" på denna gryta.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 4-5 kycklingfiléer
  • 1 msk matfett
  • 4-5 morötter, grovt slantade
  • Ett litet blomkålshuvud delat i buketter
  • 1 msk vetemjöl
  • ½ dl matlagningsgrädde
  • 50-75g ädelost
  • vitpeppar
  • ev salt
  • Buljong:
  • 4 dl vatten
  • 1½ tärning oxbuljong
  • 8 kryddpepparkorn
  • 1 lagerblad

Gör så här

  1. Börja med buljongen:
  2. Koka upp vatten, buljongtärning, kryddpeppar och lagerblad. Låt koka ca 10 minuter.
  3. Skär kycklingfiléerna i grytbitar. Bryn dem i matfett i en stekpanna. Lägg kött och morötter i buljongen. Låt koka 5 minuter. Lägg i blomkål och låt koka ytterligare 10 minuter.
  4. Blanda mjöl och grädde och häll ner i grytan under omrörning. Låt sjuda någon minut. Smula i ädelosten. Smaka av med vitpeppar och ev salt, tänk på att osten kan vara ganska salt.
  5. Servera med kokt potatis eller ris, vinbärsgelé och sallad.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…