Mustig kantarelltagliatelle

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 4 kycklingfiléer
  • rikligt med färska kantareller
  • 2-3 scharlottenlökar
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1/2 aubergine
  • 1 liten burk gröna oliver
  • 6-8 bitar soltorkade tomater
  • färsk parmesan
  • bladpersilja
  • salt
  • vitpeppar
  • kanel
  • finhackade hasselnötter/valnötter
  • 2 msk rönnbärsgelé
  • 2 dl hönsbuljong
  • 1-2 dl rödvin
  • 2,5 dl matlagningsgrädde

Gör så här

  1. Finhacka scharlottenlök och vitlök och fräs i olivolja. Stek kycklingfiléerna i större strimlor/bitar i olivolja, salta och peppra och lägg tillsammans med löken. Skär auberginen i mindre kuber och stek dessa i olivolja och salta och peppra. Stek de välputsade och färska kantrellerna i margarin och salta och peppra. Lägg i auberginen och kantareller i kyckling+lök. Hacka oliver och soltorkade tomater grovt och häll dem i kycklingen. Grovhacka även bladpersilja och krydda med en aning kanel. Tillför härefter vätskan samt rönnbärsgelén och låt koka upp ordentligt. Serveras till färsk bred tagliatelle. Garnera rikligt med grovriven parmesan och finhackade hasselnötter.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

Fynda ”Best Wine in box”
229 kr