Mustig rotfruktsgryta

Örtdoftande gryta med vitlöksbröd och ett gott rödvin i glaset - nu behöver du inte längre fundera över vad ni ska äta till helgen! Det går även bra att använda tinad så kallad rotfruktsmix, som du hittar i frysdisken.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • Ca 800 g blandade rotfrukter, t ex rotselleri, palsternacka, morot, gulbeta
  • 1 gul lök
  • 1 vitlök
  • 1 purjolök (endast det vita)
  • 3 msk olivolja till stekning
  • 2 msk tomatpuré
  • 8 dl grönsaksbuljong
  • 1 tsk hel kummin
  • 1 msk rökt paprikapulver
  • 2 tsk torkade herbes de Provence
  • 2 lagerblad
  • Salt
  • Svartpeppar
  • 1 msk honung
  • 1 msk majsstärkelse
  • Garnering:
  • Färska örter
  • Servering:
  • Créme fraiche
  • Vitlöksbröd

Gör så här

  1. Skala rotfrukterna och tärna i sockerbitsstora bitar. Skala och finhacka lök och vitlök samt skiva purjon tunt. Hetta upp en kastrull med oljan. Rör ner rotfrukterna, gul lök och vitlök och fräs runt i 2-3 minuter.
  2. Tillsätt tomatpuré, buljong, kryddorna och honung och koka upp. Låt det koka på medelvärme i ca 20 minuter. Rör ner purjolöken och låt den koka med i ca 2 minuter. Red med majsstärkelse.
  3. Garnera med färska örter och servera med en klick créme fraiche och vitlöksbröd.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…